Üst Menu

User menu

İtilam Sıkça Sorulan Sorular

İLİTAM’a başvurabilmek için ne yapmam gerekir?

İlahiyat Lisans Tamamlama programına başvurabilmeniz için İlahiyat önlisans mezunu olmanız ve 2011 DGS’ye girmiş olmanız gerekmektedir. 2011 yılından itibaren yerleştirmeleri ÖSYM yapacaktır.

Sınavları internet ortamında nasıl yapacaksınız? Yarıyıl sonundaki sınavda (final) Fırat Üniversitesi’nde bulunmak zorunda mıyız?

Fırat Üniversitesi İLİTAM uzaktan öğretim programına kesin kayıt yaptırdığınızda uzaktan eğitim sistemine giriş yapabilmeniz için size bir şifre verilecektir. Bu şifre ile Fırat  Üniversitesi’nin İLİTAM ara yüzünden giriş yaptığınızda dersleri takip edebilecek ve sınavlarınızı (ara sınav) size sorulan soruları cevaplayarak online olarak gerçekleştirebileceksiniz.

Yarıyıl sonu (final) sınavları ise sadece Fırat Üniversitesi’nde gözetim altında yapılacağından ilgili tarihlerde Elazığ’da bulunmanız gerekmektedir.

Yeterlilikleri tamamlamak için yüz yüze öğretim yapılacak mıdır ve süresi ne kadardır? Katılmak zorunlu mudur?

Her yarıyılın sonunda final sınavlarından önce bir hafta yeterlikleri tamamlamak için yüz yüze öğretim yapılacaktır. Yılda iki defa gerçekleştirilecek olan bu öğretimin süresi her dönemde birer hafta olmak üzere toplam iki haftadır ve katılmak zorunludur.

Konaklama için yer gösterilecek midir?

Elazığ’a yüz yüze eğitim için gelen öğrencilere kalabilecekleri yerlerle ilgili bilgiler, yüz yüze eğitim haftasına doğru web sayfamızda  duyurulacaktır.

Eğitim, öğretim ve sınavlarla ilgili detaylı bilgiye nereden ulaşabilirim?

Lisans öğretim ve sınavlarla ilgili detaylı bilgiye Fırat Üniversitesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ni inceleyerek ulaşabilirsiniz.