2020-2021 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI ARAPÇA MUAFİYET SINAVI

- 2020-2021 eğitim – öğretim yılı Arapça muafiyet yazılı sınavı 25 Eylül 2020 saat 11:30'da online olarak ALMS üzerinden yapılacaktır. Muafiyete girecek öğrencilerin 24 Eylül 2020 saat 17:00'a kadar b.oruc@firat.edu.tr adresine formu doldurup göndermeleri gerekmektedir. Form göndermeyen öğrencilerin sınavları tanımlanmayacaktır.

- 60 puan ve üstü alanlar sözlü sınava katılabileceklerdir. 60 puan altında alanlar elenecektir.

- Sözlü sınav 1 – 2 Ekim tarihleri arasında online olarak ALMS sistemi üzerinden yapılacaktır. 60 puan ve üstü alanlar değerlendirmeye alınacaklardır. 60 puan altında alanlar elenecektir.

- Muafiyet sınavında yazılı sınav %30, sözlü sınav % 70 oranında etkilidir.

- Yazılı sınavda 60 ve üzeri alan öğrenciler için sözlü sınav, öğrencinin fırat.edu.tr uzantılı mail adreslerine link gönderilerek uygulanacaktır.

- Sistemsel problemler yaşayıp sınava giremeyen öğrencilerin üniversitemizin yönetmelik ve yönergelerince kabul edilen mazeretler dışındaki hiçbir mazereti kabul edilmeyecektir.

- Sınav her yönüyle kayıt altına alınacak adli ve idari denetime açık hale getirilecektir.

- Sınava girmek isteyen öğrenciler, OBS şifrelerini kullanacaklardır. OBS kullanıcı adı öğrenci no, şifre ise TC kimlik numarasıdır. Bir öğrencinin OBS şifresi, aynı zamanda onun dersleri dinlemek için kullanacağı "uzaktan eğitim" giriş şifresi ve E POSTA şifresidir.

Muafiyet sınavı başvuru formu