2020-2021 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI (DGS İLE GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN) ARAPÇA MUAFİYET SINAVI

- 2020-2021 eğitim – öğretim yılı Arapça muafiyet yazılı sınavı 20 Ekim 2020 saat 12:00'da online olarak Blackboard sistemi üzerinden yapılacaktır. Muafiyete girecek öğrencilerin 19 Ekim 2020 saat 17:00'a kadar b.oruc@firat.edu.tr adresine formu doldurup göndermeleri gerekmektedir. Form göndermeyen öğrencilerin sınavları tanımlanmayacaktır.

- 60 puan ve üstü alanlar sözlü sınava katılabileceklerdir. 60 puan altında alanlar elenecektir.

- Sözlü sınav 22 Ekim Perşembe saat 12:00 da online olarak Blackboard sistemi üzerinden yapılacaktır. 60 puan ve üstü alanlar değerlendirmeye alınacaklardır. 60 puan altında alanlar elenecektir.

- Muafiyet sınavında yazılı sınav %30, sözlü sınav % 70 oranında etkilidir.

- Yazılı sınavda 60 ve üzeri alan öğrenciler ilahiyat fakültesi sayfasından ilan edilecektir.

- Sistemsel problemler yaşayıp sınava giremeyen öğrencilerin üniversitemizin yönetmelik ve yönergelerince kabul edilen mazeretler dışındaki hiçbir mazereti kabul edilmeyecektir.

- Sınav her yönüyle kayıt altına alınacak adli ve idari denetime açık hale getirilecektir.

- Sınava girmek isteyen öğrenciler, OBS şifrelerini kullanacaklardır. OBS kullanıcı adı öğrenci no, şifre ise TC kimlik numarasıdır. Bir öğrencinin OBS şifresi, aynı zamanda onun dersleri dinlemek için kullanacağı "uzaktan eğitim" giriş şifresi ve E POSTA şifresidir.

Muafiye sınavı başvuru formu